• B.S.V. Boeimeer verder zonder eerste elftal

  Het bestuur van B.S.V. Boeimeer heeft gisteravond bekrachtigd dat de vereniging voorlopig verder gaat zonder eerste elftal. De KNVB is ondertussen ook officieel op de hoogte gebracht.

  Zoals eerder gemeld hadden wij medio februari met ons toenmalige hoofdtrainer overeenstemming bereikt om nog minimaal een seizoen (2023/24) de samenwerking voort te zetten. Inzet was in beginsel zelfs twee seizoenen maar partijen waren het er later over eens om het van seizoen tot seizoen te bekijken. En alhoewel de resultaten niet altijd overtuigend waren, vanuit Boeimeer wilden we staf en spelers vooral het vertrouwen en de kans geven om met elkaar te groeien. Dit omdat we wel van mening waren dat er meer in het vat zat maar dat dit er nog niet altijd uit kwam.

  Wrang was de boodschap toen wij twee maanden later het bericht kregen dat onze hoofdtrainer zichzelf toch niet meer de juiste persoon vond om deze functie ook in het aankomende seizoen uit te oefenen.

  Veel tijd om dit te verwerken was er niet want het nieuwe seizoen stond alweer voor de deur. We waren blij dat we Gijs Smulders bereid hadden gevonden om een grote uitdaging aan te gaan door het stokje over te nemen. Wel hebben we tijdens de gevoerde gesprekken reeds rekening gehouden met dit scenario; Wat als we op 15 juni geen volwaardige selectie hebben?

  Een week geleden leek het nog te lukken om een volwaardige selectie te kunnen vormen met veel nieuwe gezichten. 

  Vanuit de huidige selectie was er namelijk weinig animo meer. Vanwege het studeren (ver) buiten Breda, werk en andere verplichtingen/interesses was de ene na de andere speler afgehaakt. 

  Hoe anders zag de wereld er uit toen wij afgelopen maandag met Smulders samen zaten om de balans op te maken. De ervaren gasten, die we op het oog hadden, hadden ondertussen besloten om toch ergens anders aan te sluiten en van de andere aanmeldingen had nog niet iedereen zich officieel bij Boeimeer ingeschreven. Om degenen die wel hun woord hadden gegeven de kans te geven om naar een alternatief uit te kijken, hebben we die avond besloten om de stekker er uit te halen.

  Voorzitter Richard Breedijk; "Het doet pijn om datgene wat je al jaren probeert te voorkomen, nu toch te moeten aanvaarden. Het heeft veel tijd en energie gekost om in rustiger vaarwater te komen én te blijven. Het vertrouwen wat daarbij is gegeven heeft zich helaas niet altijd uitbetaald. Ook zuur om te moeten zien dat een aantal van de voormalige selectiespelers ondanks uiteenlopende redenen nu toch hebben besloten om bij de selectie van een andere vereniging aan te sluiten.

  Misschien moet ik accepteren dat de vereniging, en daarmee de leden, op dit moment geen behoefte hebben aan een vlaggenschip. Boeimeer is wel al jaren een vereniging waar niet alleen het eerste elftal belangrijk is. Zo zitten we qua jeugd in zijn algemeenheid, en het meiden-/vrouwenvoetbal in het bijzonder, in de lift. Iets wat sowieso geldt voor onze ledenaantallen. Veel dingen gaan gelukkig wel goed en dat geeft vertrouwen en energie om gewoon door te gaan. In de tussentijd zullen we terug naar de tekentafel moeten om te bepalen hoe en wanneer we sterker met een eerste elftal terug zullen keren".

rfwbs-slide