• Boeimeer JO9-1 in juni naar het NK

    Boeimeer JO9-1 mag dankzij de winst van het district kampioenschap van Zuid in juni naar het NK.

     

    Op zaterdag 14 januari wonnen zij het district kampioenschap van Zuid I, dat gehouden werd bij voetbalclub BSC in Roosendaal. Het deelnemersveld bestond uit 16 teams verdeeld over vier poules uit Zeeland en Noord-Brabant. Een sterk deelnemersveld met veel hoofdklasse – ploegen en de betrokken Spartaan (samenwerking met Sparta – jeugd).  In de poule werden drie wedstrijden afgewerkt, die alle drie gewonnen werden met 11-1 (tegen BSC), 3-2 (tegen OJC Rosmalen) en 5-1 (tegen Zeelandia Middelburg).

    Alle poulwinnaars kwamen uiteindelijk in de kampioenspoule. Hierin werd beslist wie uiteindelijk de kampioen van district Zuid I werd. In de halve finale was de tegenstander de betrokken Spartaan. Na een 0-2 ruststand wist het team toch aan het langste eind te trekken. Door een prachtige vrije trap in de laatste minuut werd de achterstand omgebogen naar een 3-2 overwinning en werd de finale bereikt. In de finale was OJC uit Rosmalen de tegenstander. In een wederom spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 3-2 voor OJC waardoor zij de kampioen van het district Zuid I werden.

    Door dit mooie resultaat mag Boeimeer JO9-1 nu meedoen aan het Nederlands kampioenschap wat gehouden wordt op 10 juni in Steenwijk. Supertrots zijn we hierop. Namens de coaches en ouders bedanken wij alle spelers (Brady, Bodi, Corin, Dyvaio, Jensey, Juliano, Kyano, Samir en Xavi) voor dit geweldige resultaat, op naar 10 juni!

rfwbs-slide