• JO11-1 knap 8e tijdens SPIE indoor soccer event

    Zaterdag 12 januari stond de volgende editie van het SPIE Boeimeer toernooi gepland. Vol verwachting reisde de JO 11-1 af naar de indoorsoccer hal in Geertruidenberg. Het was voor de jongens een dag van wedstrijden tegen BVO’ s met als doel zo hoog mogelijk te eindigen. We begonnen in poule 2 met als 1e tegenstander PSV. Spelwijze was vier spelers en een keeper, ofwel tijdens halftime, na 5 minuten, 4 spelers wisselen. 2 Spelers stonden om toerbeurt de hele wedstrijd reserve. PSV, ja die waren een maatje te groot,  een 6-1 nederlaag helaas. Maar onze jongens besloten te knokken en de 2e wedstrijd tegen Zulte Waregem werd 4-4 en we deden weer mee om te promoveren naar de Winnaars poule, genaamd de Champions League! De laatste poule wedstrijd was tegen Sparta en de mannen gaven alles, echter we verloren met 3-1, beslissende goal in de laatste minuut nadat we kansen hadden op de gelijkmaker.

    Resultaat kwalificatie voor de Europa League! We gingen er vol voor en begonnen met een 3-2 overwinning op Beerschot Wilrijk, daarna troffen we onze angstgegner PSV. Helaas verloren we wederom, echter nu met maar 2-4. Daarna werd Emmen met 5-1 verslagen en ook de Graafschap kon met 4-3 terug naar de Achterhoek!

    De laatste wedstrijd tegen KV Mechelen was bepalend, de winnaar was tevens winnaar van de Europa League?? 1-0 voor 1-1, 2-1 voor, 2-2, 3-2 voor en toen wisselde KV Mechelen 2 goede spelers en wonnen zij met 3-6. Met opgeheven hoofd verliet het team het veld, 3 overwinningen, 1 gelijk, 4 verloren, dit alles tegen selecties van BVO’ s. BSV Boeimeer behaalde de 8e plaats, de hoogste in de afgelopen 3 jaar een top prestatie van de mannen!

    Onze dank gaat uit naar Jos die namens SPIE alles geregeld heeft, de familie Luyken voor het mederegelen en de arbitrage. Ook de scheidsrechters van Boeimeer hebben een mooie bijdrage geleverd en het scheidsrechterskorps van Boeimeer positief neergezet. CHAPEAU allen, hopelijk is er volgend jaar weer een toernooi voor de JO 11-1, tip ben op tijd, advies 09.00 uur??..

    Hans Bul (Leider JO11-1)

rfwbs-slide