• Lorenzo Boudewijns nieuwe hoofdtrainer Boeimeer Zaterdag

  Lorenzo Boudewijns zal komend seizoen hoofdtrainer van Boeimeer Zaterdag 1 zijn. Het bestuur van B.S.V. Boeimeer en Boudewijns hebben overeenstemming bereikt over een contract voor één jaar.

  Boudewijns heeft de gehele jeugd van Boeimeer doorlopen om vervolgens op 15 jarige leeftijd zijn debuut in Boeimeer 1 te maken. Voordat hij 3 seizoenen geleden naar Molenschot vertrok was hij nog trainer van Boeimeer 2.

  Boeimeer Zaterdag 1

  Gevoelsmatig stonden we op een tweesprong: of met Boeimeer 1 op zondag blijven uitkomen of verhuizen naar de zaterdag. De ontwikkelingen van de afgelopen seizoenen, binnen en buiten Boeimeer, hebben er toe geleid dat we uiteindelijk tot het weloverwogen besluit zijn gekomen om naar de zaterdag te verhuizen. Wij zijn er van overtuigd dat we door deze keuze onze doelstellingen voor de middellange en de lange termijn (sneller) kunnen realiseren.

  Wij willen benadrukken dat er op dit vlak verder niks veranderd. Onze recreatieve senioren elftallen blijven op zaterdag én zondag voetballen, net zoals zij dat nu ook doen.

  Kandidaten

  Ondertussen hadden wij de nodige sollicitaties ontvangen m.b.t. de vacature hoofdtrainer Boeimeer 1. Op basis van de criteria die we voor onszelf hadden opgesteld, zijn we in gesprek gegaan met de kandidaat die aan al deze criteria voldeed. Na een aantal bijeenkomsten hadden we van beiden kanten nog steeds het goede gevoel. We gaan dan ook vol vertrouwen deze uitdaging met elkaar aan.

  Hieronder een eerste reactie van Lorenzo Boudewijns:

  "Na een aantal gesprekken mag ik, vol trots, zeggen dat ik komend seizoen trainer zal zijn van Boeimeer zaterdag 1. Tijdens deze gesprekken werd duidelijk dat Boeimeer had besloten om Boeimeer 1 van de zondag naar de zaterdag te verhuizen. Ik sta hier om verschillende redenen voor 100% achter.

  De zondag wordt in veel gezinnen steeds meer een familiedag, waarbij de sportactiviteiten moeten uitwijken naar de zaterdag. Dit zal in de toekomst alleen maar meer worden. Door hier op te anticiperen kunnen de goede voetballers die er nu voor kiezen om op zaterdag in een recreatief senioren elftal te voetballen, of zelfs kiezen om helemaal niet meer te spelen, nu toch weer prestatief (komen) voetballen. En dan nog niet gesproken over de fantastische jeugd die er bij Boeimeer rond loopt! Voor hen wordt nu een onzichtbare drempel tussen de junioren en senioren weggenomen en kunnen zij zich blijven doorontwikkelen. Ikzelf was 15 jaar toen ik mijn debuut mocht maken in het eerste van Boeimeer en ik voel nog de trots, energie en liefde voor de sport die ik toen voelde!

  En dat is wat ik zo graag wil bereiken met het elftal wat ik in augustus op het gras heb staan; het plezier en de liefde voor het voetbal tot uiting laten komen! Geen gezeur, maar laat je voeten praten. Er zal geen plaats zijn voor ego’s en individuen. We gaan ervoor om als één team en met veel plezier, passie en respect voor de sport elke zaterdag een mooie wedstrijd te spelen."

rfwbs-slide