• Nieuwjaarsboodschap 2018 (Samen verbouwen)

  Beste Boeimeer leden, vrijwilligers en vrienden,

  Tot voor kort hadden we allemaal iemand anders verwacht die op dit moment, op deze manier, deze nieuwjaarsboodschap zou delen. Maar zoals jullie ongetwijfeld hebben gelezen heeft Peter Heuts vorige week besloten om per direct het voorzitterschap neer te leggen.

  Zoals Peter heeft aangegeven kon hij niet datgene brengen waar hij, en wellicht ook andere mensen, op had gehoopt. We respecteren zijn besluit en bedanken Peter voor zijn inzet gedurende de afgelopen 14 maanden. Als ad-interim voorzitter heb ik de eer om jullie alvast inzicht te geven in het komend jaar.

  In 2018 gaan we samen verbouwen. Niet de kantine, ook niet de kleedkamers, nee we gaan de vereniging verbouwen. En dat terwijl we er blijven wonen.

  Want naast de verbouwingswerkzaamheden gaat het leven, het voetbal, uiteraard gewoon door. Maar we willen er wel voor zorgen dat we hier in de loop van de tijd prettiger kunnen wonen, prettiger kunnen leven.

  Waar begint het doorgaans met een verbouwing? Juist, met de tekeningen, de plannen. We zullen moeten weten wat we gaan bouwen, waar we naar toe willen. En we is in deze niet het bestuur. Nee, we is in deze de vereniging. Het is belangrijk om te weten waar de vereniging, onze leden, naar toe willen. We willen voorkomen dat we straks met een onbewoond huis zitten. Zonder bewoners maar wel met de lasten.

  De volgende stap is de fundering. Het fundament zal moeten worden versterkt. Het fundament van de vereniging zijn de vrijwilligers. Zonder een beter fundament, meer actieve vrijwilligers, gaat het niet lukken om daar een zwaarder, beter, luxer huis op te zetten. Dan stort de zaak in. Uiteraard zijn we niet geheel ontevreden met het fundament zoals dat er nu ligt. Sterker nog, we zijn erg blij met de vrijwilligers die nu dag in dag uit voor Boeimeer klaar staan. Maar wij, zij, kunnen deze ballast simpelweg niet alleen dragen.

  Er moeten meer ramen en deuren komen. Ramen om te kijken wat er buiten gebeurd. Waar we rekening mee moeten houden, op moeten anticiperen. Maar ook om van buiten te kunnen zien wat zich binnen allemaal afspeelt. Waar we mee bezig zijn, of mee worstelen. Communicatie en Social media zijn de gereedschappen die hierbij zullen worden ingezet.

  Daarnaast moeten er meer deuren komen. Boeimeer moet toegankelijker worden. We moeten ergens binnen kunnen stappen. Met een goed idee, of voor opbouwende kritiek. Hier zullen we vervolgens naar moeten luisteren, voor open moeten staan en mee aan de slag moeten. Zonder dat je gelijk dezelfde deur wordt gewezen. De laatste bouwfase die we in 2018 willen afronden is een extra verdieping. We willen als vereniging weer groeien, leden werven. Dit om ervoor te voorkomen dat het verbouwde huis, met veel ruimte en comfort, straks onvoldoende bewoners heeft. Dat zou toch doodzonde zijn?

  Uiteraard zullen we tijdens de gehele bouwfase kijken hoe ver we zijn. En of we nog wel met de juiste werkzaamheden, of op de juiste plek, bezig zijn. En mocht het nodig zijn dan gaan we weer terug naar de tekentafel om daar het e.e.a. aan te passen, te verfijnen.

  Tijdens de bouw zullen we uitsluitend gebruik maken van brandwerend materiaal. Dit om ervoor te zorgen dat we tijdens de verbouwingswerkzaamheden niet alles uit onze handen hoeven te laten vallen om links en rechts brandjes te moeten blussen.

  Wij hebben er vertrouwen in dat we een succesvolle invulling gaan geven aan dit verbouwingstraject. Het is mij, met mijn 2 linker handen al een keer gelukt om thuis de zolder te verbouwen. Dan moet het bij Boeimeer, met al die leden die de vereniging op de een of andere manier een warm hart toedragen, toch helemaal lukken? Dus mocht je handig zijn met een hamer, met een zaag of met welk gereedschap dan ook, meld je aan. Dan gaan we samen de uitdaging aan!

  Maar voordat we daadwerkelijk gaan beginnen met verbouwen willen wij jullie, een gelukkig, gezond, sportief, succesvol en transparant 2018 wensen.

  Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

  Richard Breedijk

rfwbs-slide