• Pupillenvoetbal bij Boeimeer

  Beste ouders, leiders, trainers, supporters van de onder onder 8, onder 9 en onder 10,

  Onze sporters spelen op kwart velden op zaterdag ochtend. Het spelplezier staat voor Boeimeer en de Arbitrage voorop, alleen moeten we wel afspraken maken, beter voor de voetballers en makkelijker voor de arbitrage.

  De meeste wedstrijden zullen begeleidt worden door jonge spelbegeleiders (tussen de 12 en 14 jaar), deze  jongens voetballen zelf bij Boeimeer en hebben zich vrijwillig opgegeven om de wedstrijden te begeleiden. Regelmatig zullen zij een begeleider bij zich hebben, die de jongens adviseert en bijstaat. Positieve opmerkingen zijn altijd welkom, tegen deze mannen. Het kan voorkomen dat de spelbegeleiders zelf moeten voetballen dan zal de leider/trainer zelf moeten fluiten. Op de site kunt u zien of u een spelleider hebt.

  Graag maken wij de volgende afspraken met de ouders:

  Op het A en C veld (kunstgras) hangen borden, dat u als supporter, het veld niet mag betreden, wij verzoeken u achter de hekken te blijven.

  Op het B en D veld (gras) verzoeken wij u aan de buitenkant van het veld aan de zijkant te supporteren, dus niet tussen de velden of achter de doeltjes.

  Natuurlijk zijn richting de voetballers ook positieve opmerkingen altijd welkom.

  Vraag aan de tegenstander om ook achter de hekken plaats te nemen.

  Graag maken wij de volgende afspraken met trainers en leiders:

  In het midden is een ruimte tussen 2 kwartveldjes waar u met uw wisselspelers kunt staan, u staat niet voor of tussen de ouders, en kunt aanwijzingen geven.

  Ga svp niet achter de doeltjes staan, na een kwart wedstrijd volgt een 2 minuten coachpauze, hier kunt u uw spelers instrueren, verder hoort u zich niet met het spel te bemoeien.

  Kernzin van de KNVB is laat de kinderen voetballen en hun plezier hebben.

  Neem svp voor de wedstrijd drinken mee voor in de pauze, ga niet naar binnen, na u staan weer volgende teams klaar die willen beginnen.

  Spelregel die vaak nog vaak fout gaat: als de bal aan de zijkant uitgaat, mag men alleen maar indribbelen, na het indribbelen mag gepast of gescoord worden.

  Voor onder 11 en onder 12 gelden dezelfde afspraken, alleen zij spelen op een aangepast half veld.

   

  Ik wens iedereen veel voetbal plezier en hou er rekening mee: de scheids/spelleider heeft gelijk, ook al zit hij er soms naast.

  Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben hoor ik ze graag, iedere zaterdag ochtend loop ik met een aantal collega’s rond de velden.

  Wij zijn degene die de scheidsrechters begeleiden.

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Rob Luyken

  Coördinator arbitrage en spelregels

rfwbs-slide