• Versterking staf GSA - Francina Spijkers

  Als de voortekenen ons niet bedriegen staat de GSA volgend seizoen met 2 teams aan de aftrap. Dat betekent dat er naast de MO17 ook een MO15 aan de GSA wordt toegevoegd. Dat is mooi omdat dit helemaal binnen onze doelstellingen past.

  Dit betekent automatisch ook dat wij de staf van de GSA uit moeten breiden. Wij zijn dan ook verheugd om te kunnen melden dat we daar in zijn geslaagd en dat wij Francina Spijkers welkom mogen heten.

  Nadat Francina de voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen, is zij al snel het trainersvak in gerold. Begonnen als inval trainer-coach van het team van haar zoon, werd haar als snel gevraagd om trainer-coach van de MO19-1 van RKSV Sarto te worden. Na één seizoen heeft zij de overstap naar FC Tilburg gemaakt. Daar kreeg zij tevens de mogelijkheid om de trainersopleiding UEFA C Youth te volgen.

  Twee seizoenen is Francina actief geweest als assistent trainer-coach van Vrouwen 1 van FC Tilburg. Het eerste seizoen heeft zij echter vooral gefungeerd als interim trainer-coach wegens het uitvallen van de toenmalige hoofdtrainer.

  Op dit moment is Francina trainer-coach van de M017-1 van FC Tilburg (hoofdklasse). Verder is zij sinds oktober 2021 als assistent talent-coach betrokken bij Jeugdplan Nederland (JPN) Regio Zuid/MO13 van de KNVB.

  Francina over haar nieuwe uitdaging; "Het is bijzonder wat Boeimeer met de Girls Soccer Academy (GSA) in één seizoen heeft neergezet. Dit zegt ook iets over de aanpak van de club om een sportklimaat voor deze meiden te creëren waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en waar zij centraal staan. Deze aanpak en de ambitie om verder te groeien met de GSA hebben mij overtuigd om deze stap te maken. Voor mij is het een mooie uitdaging om met de talentvolle meiden aan de slag te gaan en ze te helpen in hun ontwikkeling tot (nog) betere voetballers."

  Wij wensen Francina heel veel succes en vertrouwen erop dat we samen de volgende stappen gaan zetten!

rfwbs-slide